keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Piispan rikosromaanit

Eilen laittaessani kuosiin Luetut 2016 -sivua huomasin, että on tullut luetuksi paljon metropoliitta Panteleimonin kirjoittamia kirjoja. Tuotannosta löytyy romaaneja, elämäkertoja ja paljon muuta. Harvemmin kuitenkaan ehkä tulee ajatelleeksi, että piispalta ilmestyisi rikosromaaneja. Metropoliitta Panteleimonilta niitä on kuitenkin ilmestynyt jo neljä kappaletta:

Murha kirkonkylässä. Myllylahti 2011.
Murha näyttämöllä. Myllylahti 2013.
Kohtalokas Leningradin matka. Myllylahti 2015.
Murha kirjapiirissä. Myllylahti 2016.



Pakko siis hieman vinkata näitä kirjoja!
Kirjat sijoittuvat 1960-luvulle  rauhalliseen Koskijärven kylään, jossa kuitenkin tapahtuu, kirjojen nimienkin perusteella, murhia. Päähenkilön pestiä hoita poliisinrouva Elisabet Urhonen. Kun poliisi usein kohtaa umpikujan murhien tutkinnassa, rouva Urhonen jatkaa tutkintaa ja tapaukset ratkeavat.

Nämä kirjat olivat nopea ja kevyt lukuisia, parissa viikossa luin kaikki neljä kirjaa. Teksti eteenee mukavasti ja on sujuvaa. Samat positiiviset piirteet löytyvät muistakin metropoliitan kirjoittamista kirjoista. Koskijärvi-sarjan kirjoissa ei ole liian monimutkaisia juonenkäänteitä, mutta silti itse ainakin sai miettiä päänsä puhki syyllistä. Jännitystäkin löytyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti